Skip to content

Å bevare kulturarven er noe av det viktigste vi gjør

Samarbeidet mellom Romsdalsmuseet og Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal viser hvordan aktører med dype røtter i lokalsamfunnet kan jobbe sammen om bevaring og beskyttelse av kulturhistoriske verdier.

– Å bevare kulturarven er noe av det viktigste vi gjør sier Eyvind Pettersson, som er leder for næringsavdelingen i Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal. Sammen med Romsdalsmuseet har de arbeidet for å sikre viktige kulturminner og styrke lokalsamfunnet gjennom flere konkrete prosjekter.

Bevare kulturarven
Omvisning med Museumsdirektør Hans Olav Solli på fiskerimuseet for Eyvind Pettersson og Tonje Aasen Svendsli fra Varig Forsikring. Foto: Johnny Bratseth

– Hjertøya er en perle som vi ønsker å bevare i lang tid fremover, forteller Hans Olav Solli direktør for Romsdalsmuseet. Tidligere i år søkte vi om midler for å kunne installere et brannvarslingsanlegg i Fiskerimuseet. Museet har verdifulle samlinger og utstillinger som er en viktig del av historien, fortsetter Solli. Til dette prosjektet har vi mottatt 100 000 kroner fra Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal.
– Det er helt fantastisk, dette gjør at vi kan sikre den verdifulle kulturarven i lang tid, sier Solli.

– Brann på plasser som dette er ikke noe vi ønsker, forteller Pettersson. Selskapets fokus på skadeforebygging gjør at de jobber tett med sine kunder for å minimere risiko og forhindre at skader skjer. Fiskerimuseet har nå fått installert et moderne, trådløst brannvarslingsanlegg. Som har direkte varsling til brannvesenet i tillegg er anlegget utstyrt med solcelleanlegg.

Romsdalsmuseet Fiskerimuseeum
Fiskerimuseet har nå fått installert et moderne, trådløst brannvarslingsanlegg. Som har direkte varsling til brannvesenet i tillegg er anlegget utstyrt med solcelleanlegg. Foto: Johnny Bratseth

Naturkatastrofer vil ramme hyppigere i fremtiden
– Vær og vind er det mye av på Vestlandet og dette ser vi dessverre bare mer og mer. For oss er det viktig å hindre større skader på historiske bygninger, forteller Pettersson. Gamle Veøy kirken har mottatt 50 000 kroner i støtte til klimasikring som skal beskytte bygget mot vær- og klimarelaterte skader.

Veøy Branntrygdelag

Varig Forsikring har selv tilknytting til Veøya. De ble opprinnelig etablert som Veøy Branntrygdelag i 1841, og har dermed røtter som strekker seg over 180 år. Det som en gang var en brannkasse for bønder og lokalbefolkningen, har nå blitt et forsikringsselskap med bred portefølje av forsikringsprodukter for både privatpersoner, bedrifter og landbruk, inkludert skadeforsikring, livsforsikring og helseforsikring.

Skadeforebygging og forsikring skal bidra til bevaring av kulturarv og historie. Foto: Johnny Bratseth

Brannsikret Maleremma kystgård

Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal har også delt ut 50 000 kroner til Maleremma kystgård.
– Vi ønsket å brannsikre denne historiske gården, som er viktig for kommende generasjoner forteller Solli. Maleremma kystgård var et kombinasjonsbruk. Der mannen hovedsakelig drev med fiske og kvinnen drev gården.

Skadeforebygging

Både Romsdalsmuseet og Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal har vokst frem fra et behov for å støtte og styrke lokalsamfunnet. Dette skjer blant annet gjennom skadeforebygging og forsikring som vil bidra til bevaring av kulturarv og historie.

– Varig Forsikring ønsker å støtte organisasjoner som tar sitt samfunnsansvar på alvor ved å investere i prosjekter som har en varig positiv innvirkning på regionen, avslutter Pettersson.

Les mer om skadeforebygging >>

Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal er opptatt av å støtte lokale foreninger og lag, og hjelpe dem å utvikle seg. Ved å benytte Varig Forsikring som ditt forsikringsselskap bidrar du også til lokal kultur og idrett gjennom Varigfondet. Siden starten i 2006 har vi støttet over 3000 ulike prosjekter på Nordmøre og i Romsdal. Våre kunder, altså våre eiere, er med på å gjøre dette mulig. Sterkere sammen, lokalt!

Vil du være med å støtte lokalsamfunnet? La oss sende deg et godt tilbud på forsikring:


Les mer om våre forsikringer >>



Aktuelt

Om Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal

Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal er et lokalt og kundeeid forsikringsselskap i Nordmøre og Romsdal. Selskapet ble etablert i 1841 og har 19 ansatte med kontor i Molde og Kristiansund. Vi tilbyr forsikringsprodukter og økonomisk rådgiving innen privat, landbruk og næringsliv. Gjennom Varigfondet støtter vi lokal kultur og idrett. Vårt mål er å bidra til å utvikle Nordmøre og Romsdal til et bedre sted å bo, sikre gode og trygge oppvekstsvilkår for barn og unge og at flere får mulighet til å leve friske og aktive liv.  

Back To Top