Skip to content

El-sparkesykkel

Vi hjelper deg med lovpålagt forsikring for el-sparkesykler og andre småelektriske kjøretøy.

Når el-sparkesykkel nå ikke lenger er definert som sykkel, men som motorvogn, endres hvordan det er omfattet av forsikringene. Usikker på reglene? Les mer om lovverket rundt el-sparkesykler her.

Med forsikring i Frende får du rask og god hjelp når du trenger det.

Øyeblikkelig hjelp

Trenger du hjelp utenfor våre åpningstider kan du ringe Frende på døgnåpen telefon: 55 15 36 00.

Trygt skadeoppgjør

Vår samarbeidspartner Frende og vi i Varig er der når du trenger oss mest. 

Mest fornøyde kunder

År etter år viser undersøkelser at vår samarbeidspartner Frende har svært fornøyde kunder.

Dette dekker forsikringen.

Du kan velge om du kun vil ha ansvarsdekning, eller om du også vil forsikre el-sparkesykkelen for brann og tyveri.

Brann og tyveri

Ansvar

Ansvar
Dekker skade på fører og andre personer, i tillegg til andre sine eiendeler og eiendom. Dekker ikke eventuelle skader på ditt eget kjøretøy.
Rettshjelp
Advokatbistand i en tvist.
Brann
Skade på el-sparkesykkelen din ved brann, lynnedslag og eksplosjon.
Tyveri
Dekker tyveri av el-sparkesykkelen din. Gjelder også skader påført el-sparkesykkelen ved tyveri.

Ønsker du at vi kontakter deg? Skriv til oss:

Ofte stilte spørsmål

Må jeg ha forsikring på el-sparkesykkelen?
Ja, ifølge lovverket er du pålagt å ha en ansvarsforsikring på el-sparkesykkelen fra 1. januar 2023 om du vil bruke den. Hvis du ikke er forsikret og har skyld i en skade, kan det få store økonomiske konsekvenser for deg, fordi du må betale selv. Foreldre har også økonomisk ansvar når det er et barn som kjører.
Hva gjør jeg om bedriften min har el-sparkesykler til ansatte?
Hvis du har el-sparkesykler til bruk i bedriftssammenheng, må disse også forsikres. Ta kontakt med en bedriftsrådgiver for mer informasjon.
Hvilke andre kjøretøy rammes av lovendringene?
Lovendringen gjelder flere kjøretøy som går mellom 10 og 20 kilometer i timen. Eksempler er segway, hoverboard, ståhjuling og andre små elektriske motorvogner. Har du en av disse må du ha ansvarsforsikring.
Hva dekker ansvarsforsikringen jeg må ha?
Ansvarsforsikringen for el-sparkesykkelen dekker skader som påføres fører og andre mennesker, andres eiendom og eiendeler. Vil du ha forsikring mot skader på selve el-sparkesykkelen, etter brann eller tyveri, må du ha en egen dekning.
Er el-sparkesykkelen dekket på innbo- eller reiseforsikringen?
Nei, ansvarsforsikringen for el-sparkesykler og andre mindre kjøretøy i samme klasse, er en egen dekning. Derfor vil alle el-sparkesykler som går over 10 km/t ikke være dekket på innbo- eller reiseforsikringen etter 1.1.2023.
Trenger jeg forsikring hvis jeg kun leier el-sparkesykkel?
Hvis du kun leier, er det utleieselskapet som er ansvarlig for forsikringen. Husk likevel at det er nye regler for promillegrense og maks en fører, i tillegg til flere krav.
Hva er egenandelen?
For ansvarsforsikringen er det ingen egenandel. På brann og tyveriforsikringen er det en fast egenandel på 2 000 kroner.
Hvordan forsikrer jeg en elektrisk rullestol?
Elektrisk rullestol forsikres som fritidstraktor. Det er ofte behov for kasko, noe vi ikke tilbyr på el-sparkesykler. Elektrisk rullestol faller heller ikke innunder småelektrisk motorvogn grunnet vekt og lengde.
Må jeg ha ansvarsforsikring på el-sparkesykkelen hele året?
Selv om du bare har el-sparkesykkelen stående hjemme i vinter, kan det være lurt å sørge for at den er forsikret. Barn og andre voksne vet gjerne ikke at den står uforsikret. Skulle de låne den da, kan de økonomiske konsekvensene bli store hvis det skjer en skade. El-sparkesykkelen er heller ikke registreringspliktig, derfor kan det også være vanskelig å huske når den er forsikret eller ikke. Det er fort gjort å bruke den igjen på våren og glemme at du må forsikre den på nytt for at den skal være lovlig å kjøre.
Hvem kan forsikre el-sparkesykkelen?
Alle over 18 år kan forsikre el-sparkesykkelen for seg selv eller noen andre i familien. Det er likevel noen krav til selve el-sparkesykkelen for at den kan forsikres. El-sparkesykkelen skal ikke kunne kjøre fortere enn 20 kilometer i timen. Gjør den det, er den ikke lovlig å bruke, og kan ikke forsikres. Kjøretøyet kan heller ikke være mer enn 85 cm i bredden og 120 cm i lengden. Vekten kan ikke være mer enn 70 kilo. El-sparkesykkelen bør også ha et serienummer eller identifikasjonsnummer. Kravene for el-sparkesykler gjelder også de andre småelektriske kjøretøyene.

Back To Top