Skip to content

DUGNADSLØFTET JULEGAVE 2021

 

Leder i Eide JFF Diana Nogva takker Sindre Male
Leder i Eide JFF Diana Nogva takker Sindre Male som foreslo foreningen på dugnadsloftet.no

Eide Jeger og Fiskerforening ble så glade, og takker Varig Forsikring for julegaven:-)

Vi i Eide Jeger og Fiskerforening( Eide JFF) er så glade for julegaven og takker Sindre Male som foreslo oss i trekningen. Sindre Male er medlem hos oss og er en aktiv fisker , hjelpsom og som deltar på dugnader i foreningens regi. Eide JFF har pr nå190 medlemmer fra alderen 2- 90 år😀

Som forening har vi som mål å tilrettelegge for at de som ønsker får mulighet til å lære om og utøve jakt, fiske og friluftsliv. Vi har dessverre hatt mindre aktivitet de siste to årene pga covid-19 restriksjoner, men aktiviteter som vi driver med er bl.a : Friluftskole ( 2 dager i høstferien for barn), opplæring i predator og  småviltjakt( ungdom og voksne), opplæring i fluebinding og fluekasting, jegerprøvekurs, fisketurer i fjellvann, isfiske, Leirdueskyting, aversjondressur hund/ sau, forvalter flere fiskevann og elver i Eide, jobber opp i mot forvaltende organ som fylkesmann og direktoratet for naturforvaltning er noe av det vi driver med.

Som forening betyr det veldig mye å få en gave på 50 000. Det betyr at vi kan arrangere flere aktiviteter som koster mye for foreningen, men ikke trenger å koste så mye for deltakerne. Aktiviteter som bl a opplæring i jakt og fiske der vi er avhengig av å leie terreng og kjøpe kort, hytter til overnatting, reise mm. I tillegg har foreningen ønske om å bygge flere gapahuker ved fiskevann/ elv slik at fiskerne kan ha mulighet til å sitte under tak. Foreningen kan gå til innkjøp av mere utstyr som brukes i forbindelse med Friluftskole og opplæringsjakt.  Og innkjøp av annet utstyr som vi trenger og som våre medlemmer kan låne( kano, telt, lavo fiskestenger, vadeklær, redningsvester og utstyr til fellefangst).  Vi er optimistisk på at 2022 nå blir et aktivt år for våre medlemmer og folk i lokalmiljøet.

 

Raneset Velforeing vil bruke julegaven på å oppgradere lekeplassen

 

Dronebilde fra byggefeltet som også viser lekeplassen vi skal renovere. Foto: Espen A. Istad // STUDIO ISTAD

Velforening i byggefeltet er nyoppstartet etter er det har ligget brakk noen år. Det er en ivrig gjeng som jobber for at det skal være fint og trygt og ferdes på våre fellesområder. Vi planlegger og gjennomfører opprustning av områdene. Det er lekeplasser og fellesområder som ikke har vært gjort noe med på veldig mange år, derfor er dette velforeningen prioriterte oppgave nå.

Den store lekeplassen skal få ett løft for at den skal bli trygg, spennende og hyggelig å bruke for både barn og voksne i byggefeltet.
Vi hadde planer om å starte med å søke og samle inn penger i 2022. Det å ha vunnet penger betyr at vi allerede våren 2022 får mulighet til å starte arbeidet. Da kan vi få på plass noe allerede neste sommer. Det vil være en stor glede for alle å kunne ha ett felles møtepunkt i vårt byggefelt.

Vi er 7 personer som styrer velforeningen og vi har 50 husstander i byggefeltet.
Leder Raneset velforening Aina Eidseter takker Varig Forsikring for den hyggelige julegaven, og gleder seg til å få oppgradert lekeplassen.

Back To Top